Dvije divote u jednoj: Rižoto alla pizza

Thinkstock
Neodoljivi rižoto alla pizza odlična je ideja za ručak.
Vidi originalni članak

Ubrajate li se u ljubitelje pizze, ovaj rižoto svakako trebate isprobati. Šunka, sir, gljive, cherry rajčice u kombinaciji s rižom odlična su ideja za ručak. 

U ovaj rižoto možete dodati i poriluk. Prepržite ga sitno nasjeckanog sa šunkom, gljivama i papričicom, kao u drugom koraku, pa nastavite pratiti recept. isto tako, ako vam je draži mesni temeljac, iskoristite goveđi.

 

lagana večera Zdravo i ukusno: Rižot od blitve

 

finger food Pizza od tortilje s mozzarellom i povrćem


Potrebno vam je:

  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlica maslinova ulja
  • 100 g kuhane šunke
  • 200 g šampinjona
  • 1 ljuta paprika
  • 125 g cherry rajčica
  • 1 šalica goude
  • svježi bosiljak

Priprema:

  1. Temeljac, češnjak i dvije čaše hladne vode uljite u lonac te kuhajte na umjerenoj vatri oko šest minuta, dok ne počne krčkati. U međuvremenu ulijte pola ulja u tavu pa prepržite šunku, gljive, papričicu i cherry-rajčice. Kad papričica omekša, premjestite sve na tanjur.
  2. Ugrijte ostatak ulja te dodajte rižu. Pržite je minutu pa ulijte trećinu šalice mješavine s temeljcem. Kuhajte miješajući dok riža ne upije svu tekućinu. Zatim to ponovite s ostatkom temeljca i dodajte smjesu sa šunkom.
  3. Začinite solju i paprom pa kuhajte još minutu. Dodajte sir i pospite bosiljkom te poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr