Džem od domaćih jagoda

Ovo je džem s manjom količinom šećera i kiseliji je, tko voli slađu varijantu, neka još doda šećera po želji.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 600 g jagoda
  • 250 g šećera
  • pola limuna

Priprema

  1. Jagode očistiti, narezati na manje komadiće i posuti šećerom. Ostaviti preko noći u hladnjaku da jagode puste svoj sok.
  2. U jagode staviti iscjeđeni sok od 1/2 manjeg limuna i koricu ali bijeli dio, žuti tanko oguliti (to ne treba). Bijeli dio korice neka bude u komadu jer njega uklonimo tokom kuhanja. Na početku kuhati na jačem, a kad se počne pjeniti tada smanjiti.
  3. Kada jagode omekšaju, izvaditi koricu limuna (ne treba više) i jagode izmiksati štapnim mikserom. Još kuhati do željene gustoće, tj. dok se ne vidi dno posude kada mješate džem.
  4. Sipati vrući džem u vruću steriliziranu staklenku (pećnica 100°C, 30min). Staklenku umotati u deku i ostaviti dan, dva da se postupno ohladi.

Ovo je džem s manjom količinom šećera i kiseliji je, tko voli slađu varijantu, neka još doda šećera po želji.

Posjeti Gastro.hr