Eto Sunca! Izvrsna salata s grilanim tikvicama

Thinkstock
Grilane tikvice su zvijezda lagane salate koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja.
Vidi originalni članak

U svibnju počinje sezona tikvica pa će se i moći kupiti u gotovo svakoj trgovini i po niskim cijenama. To je razlog za veselje i eksperimentiranje.

Sljedeći put kada budete roštiljali, žar iskoristite i za pripremu ove ukusne salate.

 

nema boljeg jela Klasika na tanjuru: Pohane tikvice

 

Sastojci:

  • 1,3 kg tikvica
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • Korica 1 limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • ½ žličice origana
  • 1 žličica soli
  • 100 g feta sira
  • Nekoliko listića mente

Priprema:

  1. Narežite tikvice na centimetar debele ploškice. 
  2. Pomiješajte 3 žlice ulja, limunovu koricu i sok, origano, malo soli i papra. Stavite posudicu sa strane.
  3. Tikvice prelijte s preostale dvije žlice maslinovog ulja, posolite, popaprite i posložite na roštilj. Pecite ih do deset minuta i povremeno okrećite. 
  4. Pomiješajte grilane tikvice s umakom koji ste prethodno napravili i pričekajte da se temperatura spusti do sobne, otprilike 15 minuta.
  5. Dodajte feta sir i nasjeckane listiće mente.

 

NAJBOLJI RECEPTI Tikvice: Povrće kojem ne možete odoljeti

 

Dobar tek!


 

Posjeti Gastro.hr