gastro postao
Grilane tikvice su zvijezda lagane salate koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja.
U svibnju počinje sezona tikvica pa će se i moći kupiti u gotovo svakoj trgovini i po niskim cijenama. To je razlog za veselje i eksperimentiranje.
Sljedeći put kada budete roštiljali, žar iskoristite i za pripremu ove ukusne salate.
Sastojci:
- 1,3 kg tikvica
- 5 žlica maslinovog ulja
- Korica 1 limuna
- 2 žlice limunovog soka
- ½ žličice origana
- 1 žličica soli
- 100 g feta sira
- Nekoliko listića mente
Priprema:
- Narežite tikvice na centimetar debele ploškice.
- Pomiješajte 3 žlice ulja, limunovu koricu i sok, origano, malo soli i papra. Stavite posudicu sa strane.
- Tikvice prelijte s preostale dvije žlice maslinovog ulja, posolite, popaprite i posložite na roštilj. Pecite ih do deset minuta i povremeno okrećite.
- Pomiješajte grilane tikvice s umakom koji ste prethodno napravili i pričekajte da se temperatura spusti do sobne, otprilike 15 minuta.
- Dodajte feta sir i nasjeckane listiće mente.
Dobar tek!