Falafel sa začinskim biljem

Thinkstock
S dosta luka i češnjaka prženi falafel čini idealan prilog zimskom ručku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

Potrebno vam je

  • 2 šalica slanutak, konzerva
  • 2 šalica peršin, list
  • 2 šalica korijander, svježi
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • papar u zrnu
  • čili u prahu
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 ml ulje sojino

Priprema

  1. Sameljite luk i češnjak i ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte slanutak, začinsko bilje i začine pa usitnite u blenderu ili štapnim mikserom.
  3. Dodajte pola količine brašna i izmiješajte, a ako je smjesa još previše ljepljiva dodajte i ostatak brašna.
  4. Od dobivene smjese formirajte loptice pa ih spljoštite u disk promjera 2,5 do 3cm.
  5. Zagrijte do 1 cm ulja u tavi i pržite falafel so zlatno smeđe boje, oko 1-2 min sa svake strane.
  6. Ocijedite na papirnatom ručniku.
Posjeti Gastro.hr