gastro postao
S dosta luka i češnjaka prženi falafel čini idealan prilog zimskom ručku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 235
Potrebno vam je
- 2 šalica slanutak, konzerva
- 2 šalica peršin, list
- 2 šalica korijander, svježi
- 1 kom luk ,bijeli
- 3 režanj češnjak
- sol
- papar u zrnu
- čili u prahu
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 50 ml ulje sojino
Priprema
- Sameljite luk i češnjak i ostavite sa strane.
- Pomiješajte slanutak, začinsko bilje i začine pa usitnite u blenderu ili štapnim mikserom.
- Dodajte pola količine brašna i izmiješajte, a ako je smjesa još previše ljepljiva dodajte i ostatak brašna.
- Od dobivene smjese formirajte loptice pa ih spljoštite u disk promjera 2,5 do 3cm.
- Zagrijte do 1 cm ulja u tavi i pržite falafel so zlatno smeđe boje, oko 1-2 min sa svake strane.
- Ocijedite na papirnatom ručniku.