Može li bolje: Falše fritule s jogurtom

Goran Jakuš
Hrskave izvana, mekane iznutra i još brzo gotove! Ove fritule s jogurtom pripremaju se brže nego što možete zamisliti. Kada nemate vremena čekati da se kvasac digne, ovakve fritule s jogurtom i praškom za pecivo bit će upravo idealne.
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelji jabuke i cimeta, tada u ovu smjesu možete naribati jednu srednju jabuku i dodati začina po želji i ukusu, pa će to biti fritule s jabukama i cimetom.

Sastojci:

  • 1 čvrsti jogurt
  • 300g oštrog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 dr. Oetker vanilin šećer
  • 1 dr. Oetker prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 2 žlice rakije
  • šećer u prahu – za posipanje
  • Ulje

Priprema:

  1. Sve sastojke izmiješajte električnim mikserom ili ručno kuhačom.
  2. Zagrijte dosta ulja u loncu. Žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto i pomoću druge žličice oblikujte fritule pa ih pecite u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  3. Izvadite ih šupljikavom žlicom, ocijedite ih na papirnatoj salveti i pospite šećerom u prahu.
  4. Poslužite ih tople.

U slast!

Posjeti Gastro.hr