gastro postao
Hrskave izvana, mekane iznutra i još brzo gotove! Ove fritule s jogurtom pripremaju se brže nego što možete zamisliti. Kada nemate vremena čekati da se kvasac digne, ovakve fritule s jogurtom i praškom za pecivo bit će upravo idealne.
Ako ste ljubitelji jabuke i cimeta, tada u ovu smjesu možete naribati jednu srednju jabuku i dodati začina po želji i ukusu, pa će to biti fritule s jabukama i cimetom.
Sastojci:
- 1 čvrsti jogurt
- 300g oštrog brašna
- 2 žlice šećera
- 1 dr. Oetker vanilin šećer
- 1 dr. Oetker prašak za pecivo
- 2 jaja
- malo soli
- 2 žlice rakije
- šećer u prahu – za posipanje
- Ulje
Priprema:
- Sve sastojke izmiješajte električnim mikserom ili ručno kuhačom.
- Zagrijte dosta ulja u loncu. Žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto i pomoću druge žličice oblikujte fritule pa ih pecite u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Izvadite ih šupljikavom žlicom, ocijedite ih na papirnatoj salveti i pospite šećerom u prahu.
- Poslužite ih tople.
U slast!