Recepti 19943 prikaza 15. siječnja 2018.

Može li bolje: Falše fritule s jogurtom

Fritule
Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskave izvana, mekane iznutra i još brzo gotove!

Ove fritule s jogurtom pripremaju se brže nego što možete zamisliti. Kada nemate vremena čekati da se kvasac digne, ovakve fritule s jogutom i praškom za pecivo bit će upravo idealne.

Ako ste ljubitelji jabuke i cimeta, tada u ovu smjesu možete naribati jednu srednju jabuku i dodati začina po želji i ukusu, pa će to biti fritule s jabukama i cimetom.

Sastojci:

  • 1 čvrsti jogurt
  • 300g oštrog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1 dr. Oetker vanilin šećer
  • 1 dr. Oetker prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 2 žlice rakije
  • šećer u prahu – za posipanje
  • Ulje

Priprema:

  1. Sve sastojke izmiješajte električnim mikserom ili ručno kuhačom.
  2. Zagrijte dosta ulja u loncu. Žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto i pomoću druge žličice oblikujte fritule pa ih pecite u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  3. Izvadite ih šupljikavom žlicom, ocijedite ih na papirnatoj salveti i pospite šećerom u prahu.
  4. Poslužite ih tople.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.