Filmski maraton uz čips od batata
Provedite ugodnu večer uz zvuk hrskanja domaćeg čipsa od batata.
Preostalo je nekoliko tjedana do Oscara pa je tv program pun izvrsnih filmova koji su zlatni kipić zaradili prethodnih godina. Slična je situacija i na platformama na koje ste pretplaćeni pa vam preostaje samo udobno se smjestiti i prepustiti radnji i likovima. Naravno, uz veliku posudu hrskavog čipsa od batata!
Čips će biti najukusniji i najhrskaviji ako ga budete pekli na rešetkama, ali će poslužiti i veliki lim obložen papirom za pečenje.
Sastojci:
- 2 manja batata
- 1 žlica ulja
- 1 žličica čilija u prahu
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim obložite papriom za pečenje ili postavite rešetku.
- Batat operite, ogulite i uz pomoć mandoline narežite na vrlo tanke poške.
- Pomiješajte sve začine u jednoj posudici.
- Ploške batata najprije prelijte žlicom ulja, promiješajte rukama, a potom istresite začine i ponovno upotrijebite svoje ruke. Pripazite da začini budu ravnomjerno raspoređeni
- Položite ploške batata na rešetku u jednom sloju i pecite 25 – 35 minuta, dok se ne isuše. Postat će hrskavi kad se ohlade.
Poslužite uz umak od vrhnja i začinsko bilja po želji. Možete dodati i luk, češnjak ili nasjeckane čili papričice.