Preostalo je nekoliko tjedana do Oscara pa je tv program pun izvrsnih filmova koji su zlatni kipić zaradili prethodnih godina. Slična je situacija i na platformama na koje ste pretplaćeni pa vam preostaje samo udobno se smjestiti i prepustiti radnji i likovima. Naravno, uz veliku posudu hrskavog čipsa od batata!
Čips će biti najukusniji i najhrskaviji ako ga budete pekli na rešetkama, ali će poslužiti i veliki lim obložen papirom za pečenje.
Sastojci:
- 2 manja batata
- 1 žlica ulja
- 1 žličica čilija u prahu
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim obložite papriom za pečenje ili postavite rešetku.
- Batat operite, ogulite i uz pomoć mandoline narežite na vrlo tanke poške.
- Pomiješajte sve začine u jednoj posudici.
- Ploške batata najprije prelijte žlicom ulja, promiješajte rukama, a potom istresite začine i ponovno upotrijebite svoje ruke. Pripazite da začini budu ravnomjerno raspoređeni
- Položite ploške batata na rešetku u jednom sloju i pecite 25 – 35 minuta, dok se ne isuše. Postat će hrskavi kad se ohlade.
Poslužite uz umak od vrhnja i začinsko bilja po želji. Možete dodati i luk, češnjak ili nasjeckane čili papričice.