Fini desert s jagodama

Zaposlite svoje malene-velike pomćnike: 1. neka ohladi kremu miješajući u posudi s hladnom vodom, 2. neka izmuti vrhnje u šlag, 3. neka nasjecka jagode... a mama neka sve posluži u slast!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Za 4 čaše:

  • 4 velika integralna keksa

Za kremu:

  • 350 ml mlijeka
  • 2 bourbon vanija šećera
  • 2 žlica škrobnog brašna (gustin)
  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag

... i još:

  • 500 g domaćih jagoda
  • 4 žlica džema od jagoda

Priprema

  1. Za kremu zakuhajte 200 ml mlijeka pa umiješajte preostalo mlijeko pomiješano sa škrobnim brašnom i burbon vanilinim šećerom. Kuhajte 2 minute dok se ne zgusne pa miješajući ohladite. Slatko vrhnje izmutite u šlag i pomiješajte s ohlađenom kremom. Jagode narežite na ploškice.

Zaposlite svoje malene-velike pomćnike: 1. neka ohladi kremu miješajući u posudi s hladnom vodom, 2. neka izmuti vrhnje u šlag, 3. neka nasjecka jagode... a mama neka sve posluži u slast!

Posjeti Gastro.hr