gastro postao
Zaposlite svoje malene-velike pomćnike:
1. neka ohladi kremu miješajući u posudi s hladnom vodom, 2. neka izmuti vrhnje u šlag, 3. neka nasjecka jagode... a mama neka sve posluži u slast!
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Za 4 čaše:
- 4 velika integralna keksa
Za kremu:
- 350 ml mlijeka
- 2 bourbon vanija šećera
- 2 žlica škrobnog brašna (gustin)
- 100 ml slatkog vrhnja za šlag
... i još:
- 500 g domaćih jagoda
- 4 žlica džema od jagoda
Priprema
- Za kremu zakuhajte 200 ml mlijeka pa umiješajte preostalo mlijeko pomiješano sa škrobnim brašnom i burbon vanilinim šećerom. Kuhajte 2 minute dok se ne zgusne pa miješajući ohladite. Slatko vrhnje izmutite u šlag i pomiješajte s ohlađenom kremom. Jagode narežite na ploškice.
Zaposlite svoje malene-velike pomćnike: 1. neka ohladi kremu miješajući u posudi s hladnom vodom, 2. neka izmuti vrhnje u šlag, 3. neka nasjecka jagode... a mama neka sve posluži u slast!