Flambirana rakija

Rastopite šećer, dodajte rakiju, kuhajte ju i zatim flambirajte
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 99

Potrebno vam je

  • 2 žlica šećer, kristal
  • 200 ml rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)

Priprema

  1. Rastopite šećer u maloj posudi do svijetlosmeđe boje. Maknite posudu s vatre i polako dodajte rakiju preko rastopljenog šećera. vratite na vatru, pričekajte da zakuha i kuhajte oko pola minute. Ugasite vatru.
  2. Približite posudi upaljenu šibicu i zapalite kuhanu rakiju kako bi izgorjele alkoholne pare. Nakon dvije-tri sekunde poklopite posudu da se plamen ugasi. Tijekom pripreme ovog recepta budite izrazito oprezni.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr