Opušteno popodne uz flatbread s bademovim brašnom

Getty Images
Za samo pola sata ispeci hrskavi flatbread s bademovim brašnom...
Vidi originalni članak

Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, dobar gablec, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha. 

Možeš ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli.

 

Bake me by Nina Aromatični kruh u loncu za cvijeće - neobičan trik koji uvijek pali!

 

Sastojci:

  • 200 g naribane mozzarelle
  • 2 žlice krem sira
  • 2 jaja
  • 50 g bademovog brašna

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.  Dublji lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj mozzarellu i krem sir. Stavi na laganu vatru, rastopi, a potom pričekaj da se ohladi.
  3. Umuti jaja, dodaj brašno, a potom i otopljeni sir. 
  4. Smjesu podijeli u osam kuglica, svaku pritisni dlanovima i peci ih 15 – 17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju. 

 

Kriška i po' Kruh od heljde i pira za zdravije slane i slatke zalogaje

 

Posjeti Gastro.hr