gastro postao
Za samo pola sata ispeci hrskavi flatbread s bademovim brašnom...
Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, dobar gablec, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha.
Možeš ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli.
Sastojci:
- 200 g naribane mozzarelle
- 2 žlice krem sira
- 2 jaja
- 50 g bademovog brašna
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublji lim obloži papirom za pečenje.
- Pomiješaj mozzarellu i krem sir. Stavi na laganu vatru, rastopi, a potom pričekaj da se ohladi.
- Umuti jaja, dodaj brašno, a potom i otopljeni sir.
- Smjesu podijeli u osam kuglica, svaku pritisni dlanovima i peci ih 15 – 17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.