Recepti 01. ožujka 2020.

Opušteno popodne uz flatbread s bademovim brašnom

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za samo pola sata ispeci hrskavi flatbread s bademovim brašnom...

Flatbread je izvrsna grickalica, brza večera, dobar gablec, ali i rješenje za nezgodne situacije kada ponestane kruha. 

Možeš ga začiniti omiljenim začinima, dodati sjemenke, ljute papričice, dodatni sloj sira ili jednostavno samo malo krupne soli.

 

Možda vas zanima... Aromatični kruh u loncu za cvijeće - neobičan trik koji uvijek pali! Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g naribane mozzarelle
  • 2 žlice krem sira
  • 2 jaja
  • 50 g bademovog brašna

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.  Dublji lim obloži papirom za pečenje.
  2. Pomiješaj mozzarellu i krem sir. Stavi na laganu vatru, rastopi, a potom pričekaj da se ohladi.
  3. Umuti jaja, dodaj brašno, a potom i otopljeni sir. 
  4. Smjesu podijeli u osam kuglica, svaku pritisni dlanovima i peci ih 15 – 17 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju. 

 

Možda vas zanima... Kruh od heljde i pira za zdravije slane i slatke zalogaje Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.