Croque monsieur: Je li ovo najbolji sendvič na svijetu?

Stockfood
Pronašli smo savršenstvo! Zove se Croque monsieur, dolazi iz Francuske i obožavamo ga!
Vidi originalni članak

Iza maštovitog naziva krije se sendvič kakav zasigurno još nisi probala. Slojevi otopljenog sira i šunke između hrskavog tostiranog kruha, a na kraju sve skupa preliveno finim bešamel umakom.

Neodoljiv klasik oduševit će te okusom, teksturom i izgledom. Odlučiš li se pripremiti ovaj sendvič, budi spremni na savršenstvo kojem je zbilja teško odoljeti.

 

DOBAR TEK! Divan mediteranski sendvič s pestom od sušenih rajčica
 

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  •  350 ml mlijeka
  • 4 kriške kruha
  • 100 g sira
  • 100 g šunke
  • 2 žličice senfa
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat papra

 

brzo i jednostavno Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Na srednjoj vatri otopi maslac i pusti da se pojave mjehurići.
  3. Dodaj brašno i brzo miješaj kako bi se povezali.
  4. Nakon dvije minute dodaj toplo mlijeko i dobro promiješaj kako ne bi ostale grudice.
  5. Kuhaj nekoliko minuta dok ne postane gušće pa začini muškatnim oraščićem i paprom.
  6. Kruh stavi u pećnicu i peci otprilike pet minuta na 200 stupnjeva.
  7. Izvadi ga iz pećnice, dvije kriške premaži senfom pa dodaj šunku i sir.
  8. Preklopi drugom kriškom kruha i ponovi postupak.
  9. Na kraju sendviče zalij bešamel umakom koji si prije toga pripremila i peci još pet minuta.

Dobar tek! 

 

Posjeti Gastro.hr