Jednostavno - fritule!

Tradicionalni dalmatinski desert omiljen u mnogim krajevima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 610

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 20 g kvasac, svježi
  • 2 kom jaje kokošje
  • 80 g grožđice
  • 50 g šećer, kristal
  • 25 g šećer, u prahu
  • 20 g maslac, neslani
  • 0.50 dl rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • limunova korica
  • sol
  • 5 dl ulje suncokretovo

Priprema

  1. U posudu staviti prosijano brašno, sol, žumanjke, šećer, grožđice, rastopljeni maslac, pola količine rakije (može biti rakija prema želji, ne mora nužno biti šljivovica) i naribanu koricu limuna.
  2. U posebnoj posudi rastopiti malo šećera i kvasac u 1 dl mlijeka i ostaviti na toplom da se kvasac digne. Dodati ga u brašno i doliti još toliko mlijeka da tijesto bude tako mekano da se može vaditi žlicom.
  3. Kuhačom dobro izmiješati tijesto i stavljati da se prži u vruće ulje. Kod prženja svaki komad okretati da sa svih strana porumeni. Pržene fritule posložiti na tanjur, poprskati preostalom rakijom i posipati šećerom u prahu.
Posjeti Gastro.hr