Gennarov tiramisu s limunom

Screenshot
U sklopu kampanje #MyFoodMemories na FoodTubeu Jamieja Olivera, Gennaro Contaldo je napravio omiljeni recept vjernog pratitelja Mikea – tiramisu s limunom.
Vidi originalni članak

Gennaro je koristio limun u različitim oblicima – koricu, sok i limun. Ova verzija klasičnog talijanskog deserta zanimljiva je i osvježavajuća.

 

VIDEO by genaro! Marenda i pol: Tjestenina s pancetom i pastrnjakom

 

Poznati je chef prvo napravio sirup od 250 g šećera, 250 ml vode, soka i korice od dva limuna. Pustio je da se lagano krčka desetak minuta, a zatim ga je ostavio sa strane da se ohladi.

Gennaro je potom izdvojio četiri žumanjka i dobro ih pomiješao sa 150 g šećera, a zatim je dodao i 500 g mascarponea, koricu još jednog limuna i nekoliko žlica likera. Od preostala je četiri bjelanjka napravio čvrsti snijeg i pomiješao s kremom od mascarponea.

Uslijedio je svima dobro poznati proces slaganja tiramisua koji možete pogledati u videu. Presudno je da ostavite tiramisu da barem četiri sata u hladnjaku kako bi se dobro stisnuo.

 

 

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr