Gennaro Contaldo ima genijalan recept za osvježavajući desert - tiramisu od limuna, savršen za ljetna druženja na otvorenom!
Dok je pripremao omiljeni tiramisu od limuna, slavni chef Gennaro Contaldo, majstor talijanskih slanih i slatkih delicija, koristio je limun u različitim oblicima – koricu, sok i cijeli limun. Ova verzija klasičnog talijanskog deserta zanimljiva je i osvježavajuća.
Kako se priprema tiramisu od limuna?
Poznati je chef prvo napravio sirup od 250 g šećera, 250 ml vode, soka i korice od dva limuna. Pustio je da se lagano krčka desetak minuta, a zatim ga je ostavio sa strane da se ohladi.
Gennaro je potom izdvojio 4 žumanjka i dobro ih pomiješao sa 150 g šećera, a zatim je dodao i 500 g mascarponea, koricu još jednog limuna i nekoliko žlica likera. Od preostala je četiri bjelanjka napravio čvrsti snijeg i pomiješao s kremom od mascarponea.
Uslijedio je svima dobro poznati proces slaganja tiramisua koji možeš pogledati u videu niže.
Tiramisu od limuna
foto: Dikla Frances, One Sarcastic Baker/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tiramisu od limuna - recept by Gennaro Contaldo
25 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
SIRUP
Sastojci
Šećer
250
g
Voda
250
ml
Limunova korica
2
kom
Postupak
Pomiješaj sve sastojke u posudi, stavi na štednjak i pusti da lagano krčka 10-ak minuta, potom stavi strane da se ohladi.
KREMA
Sastojci
Žumanjak
4
kom
Šećer
150
g
Mascarpone
500
g
Bjelanjak
4
kom
Limoncello
4
žlica
Limunova korica
1
kom
Postupak
Razdvoji jaja - 4 žumanjka dobro izmiksja sa 150 g šećera. Dodaj mascarponea, koricu još jednog limuna i nekoliko žlica likera od limuna - limoncella.
Od preostala 4i bjelanjka izmiksaj čvrsti snijeg i pomiješaj s kremom od mascarponea.
SLAGANJE
Sastojci
Piškote
Šlag
Postupak
Složi tiramisu - postupak pogledaj u videu. Presudno je ostaviti tiramisu da bzde barem 4 sata u hladnjaku kako bi se dobro ohladio i stisnuo.
Ostavi tiramisu da barem 4 sata u hladnjaku prije posluživanja kako bi se dobro rashladio i stisnuo.