Tiramisu cannoli sjajna su slatka kombinacija dva slavna talijanska deserta - tiramisua i cannola. Donosimo recept koji će te oboriti s nogu!
Cannoli su divne talijanske slastice podrijetlom sa Sicilije u kojima besramno uživamo kad god nam se pruži prilika. Hrskavo tijesto i krema u koju idu ricotta i/ili mascarpone savršen su spoj, kojem se mogu dodavati brojni drugi sastojci i arome - od citrusa, preko orašastih plodova, čokolade, svježeg, kandiranog i sušenog voća...
Naša nova slatka opsesija su upravo ovi tiramisu cannoli - savršen spoj dva slavna talijanska deserta - tiramisua i cannola. Ovo je savršen tiramisu u hrskavom i slasnom omotaču, kojem nitko neće odoljeti.
Donosimo ti odličan recept - ovi tiramisu cannoli postat će tvoja nova omiljena slastica.
Tiramisu cannoli najbolje pašu uz espresso
foto: Galbani Cheese/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tiramisu cannoli
30 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Espresso - instant prah
0,75
žličica
Slatko vrhnje
125
ml
Gustin (Kukuruzni Škrob)
1,50
žličica
Ricotta
1
šalica
Mascarpone
0,50
šalica
Šećer u prahu
1,25
šalica
Kakao prah
0,50
žličica
Gotovi cannoli
8
kom
Komadići čokolade
Postupak
Zdjeu u kojoj ćeš miksati kremu i mutilice od miksera stavi u zamrzivač na 10-15 minuta.
Instant espresso prah rastopi u 1.5 žlice vode. Stavi sa strane da se potpuno ohladi, oko 5 minuta.
Slatko vrhnje ulij u zdjelu koja je bila u zamrzivaču i miksaj na slaboj brzini dok se ne počnu stavarti meki vrhovi. Uspi gustin preko blago tučenog vrhnja i nastavi miksati dalje, dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Stavi sa strane.
Ricottu ocijedi i stavi u drugu zdjelu zajedno s mascaroneo, šećerom u prahu, kakoa prahom i ohlađenim esressom. Lagano miješaj dok ne dobiješ glatku kremu. Vilicom razbij eventualne grudice sira.
U tu kremu lagano umiješaj tučeno slatko vrhnje.
Nadjev stavi u slastičarsku vrećicu sa zaobljenim završetkom. Nadjevom napuni gotove cannole - za njih recept imaš ovdje. Prvo napuni sredinu cannola, a onda dodaj kremu s obje strane.
Cannole pospi kakao prahom i šećerom u prahu. Krajeve cannola gdje viri nadjec možeš ukrasiti i s nekoliko komadića čokolade.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.