Recepti Desert 02. prosinca 2024.

TIRAMISU BROWNIES Novi slatki hit s društvenih mreža

Desert
60 MIN
25 MIN
10
SREDNJE
tiramisu brownies
Tiramisu brownies
foto: DeLallo/Pinterest
Ljubitelji slatkog doći će na svoje uz tiramisu brownies, novi slatki hit na društvenim mrežama. Donosimo odličan, provjeren recept!

Volimo tiramisu, a volimo i brownies! Pa zašto onda pripremati 2 deserta kad ih možemo spojiti u jedan - tiramisu brownies!

Sve divne arome tiramisu kreme (mascarpone, kakao, espresso, vanilija), ali i mekana i sočna tekstura i okusi koje donose brownies - spojeni su u ovom odličnom desertu koji je u posljednje vrijeme pravi hit na društvenim mrežama.

brownies Možda vas zanima... Kako izbjeći česte pogreške u pripremi brownieja Špajza tiramisu Možda vas zanima... Uz ove trikove svaki put napravi savršeni tiramisu Špajza

Espresso brownie i tiramisu krema - savršen spoj

Osnova ovog deserta je odlična, mekan i sočan espresso brownie napravljen od instant espresso praha i tamne čokolade sa 70% kakaa. Kava odlično pojačava okus čokolade te dobivamo savršen spoj aroma ove dvije omiljene nam namirnice.

Tiramisu krema spaja kremasti mascarpone, tučeno slatko vrhnje te suptilne arome vanilije i espressa u kojima tako besramno uživamo. A za kraj - gorkasti tanki sloj kakao praha koji ovom desertu daje savršenu ravnotežu okusa.

Od ovih opisa rastu nam zazubice tako da se odmah bacamo na još jedan komad ovog divnog kolača, a u nastavku donosimo i odličan, provjeren recept za tiramisu brownies koji smo pronašli na blogu Kitchen by the sea.

tiramisu brownies | Author: Kitchen by the sea/Pinterest Tiramisu brownies foto: Kitchen by the sea/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Tiramisu brownies
60 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
10
porcija
SREDNJE
ESPRESSO BROWNIES
Sastojci
  • Maslac 250 g
  • Tamna čokolada sa 70% kakaa 400 g
  • Kakao prah 60 g
  • Oštro brašno 120 g
  • Jaje 5 kom
  • Smeđi šećer 140 g
  • Šećer 200 g
  • Sol 1 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žlica
  • Espresso - instant prah 1 žlica
TIRAMISU KREMA
Sastojci
  • Mascarpone 250 g
  • Slatko vrhnje 250 ml
  • Šećer 50 g
  • Sol 0,25 žličica
  • Pasta od vanilije 1 žličica
  • Espresso - instant prah 1 žlica
ZA POSIPAVANJE
Sastojci
  • Kakao prah 3 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Kalup dimenzija cca 23x33 cm obloži papirom za pečenje i stavi sa strane.


  2. U maloj posudi za pripremanje umaka rastopi maslac na slaboj vatri.


  3. Rastopljeni maslac makni s vatre i dodaj mu komadiće tamne čokolade. Ako toplina maslaca ne uspijeva potpuno rastopiti čokoladu, vrati posudu na vatru na 10-ak sekundi i miješaj dok se sva čokolada ne rastopi i ne dobiješ glatku, jednoličnu smjesu.


  4. Mješavinu čokolade i maslaca stavi sa strane da se ohladi.


  5. Prosij brašno, instant espresso prah i kakao prah u zdjelu za miksanje. Stavi sa strane.


  6. U drugoj zdjeli za miksanje izmiksaj jaja, smeđi i bijeli šećer, sol i ekstrakt vanilije. Trebaš dobiti pjenastu, blijedu smjesu - miksanje treba trajati 4-5 minuta.


  7. Silikonskom špatulom lagano umiješaj rastopljenu čokoladu i maslac u smjesu jaja, šećera, soli i vanilije.


  8. Umiješaj i mješavinu brašna, kakao praha i instant espresso praha. Pazi da ne uništiš fine mjehuriće koji će tijesto učiniti mekim i prozračnim.


  9. Tijesto ulij u pripremljeni kalup, zagladi površinu špatulom.


  10. Peci oko 25 minuta, odnosno dok vrh brownieja ne počne lagano pucati i bude mekan na dodir.


  11. Pusti da se brownie potpuno ohladi na rešetki prije nego što na njega staviš espresso kremu.


  12. U velikoj zdjeli izmiksaj mascarpone i slatko vrhnje. Miksaj na srednjoj brzini dok se lijepo ne sjedini, 30 sekundi do 1 minutu.


  13. Dodaj šećer, sol, pastu od vanilije i instant espresso prah. Miksaj dalje na srednjoj brzini dok se ne počnu stvarati mekani vrhovi, 1-2 minute.


  14. Na ohlađeni brownie namaži espresso kremu, izravnaj špatulom.


  15. Pomoću malog cjedila kolač jednolično pospi kakao prahom.


  16. Nareži na komade i posluži dobro ohlađeno.


Tiramisu brownies možeš čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi, do 4 dana. Možeš ih čuvati i u zamrzivaču do 2 mjeseca, no uvjeravamo te da to neće biti potrebno jer ćeš ih pojesti prvi dan, koliko su fini...

Za kraj donosimo odlične, malo drugačije recepte i za brownies i za tiramisu!

tiramisu keksi Možda vas zanima... Super fini i kremasti tiramisu keksi Recepti brownies Možda vas zanima... Sočni brownies s bananama i prženim lješnjacima Recepti brownie s bundevom Možda vas zanima... SLATKA JESEN Fenomenalan brownie s bundevom Recepti Brownies Možda vas zanima... Brownies s kestenom - slatka jesen na tanjuru Recepti tiramisu dip Možda vas zanima... Tiramisu dip - super rješenje kad ti se ne da čekati da se 'pravi' tiramisu ohladi Recepti kolač od mrkve, brownies Možda vas zanima... Sočni brownies od mrkve od samo 5 sastojaka Recepti tramisu od bundeve Možda vas zanima... Tiramisu od bundeve? Nama je savršen! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.