Ovaj brownie s bundevom odličan je jesenski desert koji se brzo i lako priprema, a baš nam je jako fin
Da, stvarno je zahladilo i jedu nam se topla jela na žlicu, ali i fini sezonski deserti jer sada napokon bez ustručavanja možemo koristiti pećnicu! I zato danas pravimo ovaj divan kolač - brownie s bundevom koji se priprema brzo i jednostavno, a tako je fin!
Brownie s bundevom raskošan je desert u kojem se na savršen način spajaju čokolada i bundeva, ljepljiv je i sočan i ludo, ludo ukusan! Baš savršen za jesen!
Obožavamo ovaj brownie s bundevom jer je tako neodoljiv, a vole ga i djeca i odrasli. Pravi se od par osnovnih sastojaka, a ako želiš bezglutensku verziju, jednostavno 'obično' pšenično brašno zamijeni onim bez glutena. Recept za brownie s bundevom uopće nije kompliciran, napravi ga još danas!
Brownie s bundevom
foto: Organically Addison/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Brownie s bundevom
10 MIN
pripreme
27 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pire od bundeve
0,66
šalica
Jaje
2
kom
Ulje od avokada
2
žlica
Čokolada - komadići
1
šalica
Kakao prah
2
žlica
Brašno
1
šalica
Šećer
1
šalica
Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice")
0,50
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Maslac
0,50
šalica
Postupak
Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Četvrtasti pleh (dimenzija cca 20x20 cm) obloži papirom za pečenje.
Vrući rastopljeni maslac prelij preko komadića čokolade. Miješaj dok se čokolada potpuno ne rastopi i ne dobiješ gustu, tekuću, jednoličnu smjesu. Ako je potrebno malo ugrij u mikrovalnoj da se čokolada lakše rastopi.
U posudi dobro izmiksaj jaja i šećer, oko 3 minute, dok ne dobiješ laganu, prozračnu i svijetlu smjesu.
Dodaj ekstrakt vanilije i brašno. Dobro promiješaj.
Tijesto razdijeli u dvije posude - u jednoj neka bude oko 2/3, a u drugoj oko 1/3 količine. U veći dio tijesta stavi rastopljenu čokoladu i dobro promiješaj.
U drugi dio tijesta dodaj pire od bundeve, ulje od avokada (možeš ga zamijeniti i nekim drugim biljinim uljem poput suncokretova ili maslinova) te začin za bundevu. Dobro promiješaj.
Čokoladno tijesto izlij u pleh. Na njega žlicom stavi hrpice tijesta s bundevom.
Nožem blago izmiješaj oba tijesta - neka se potpuno ne sjedine, nego neka se vidi razlika u boji. Pospi s još malo komadića čokolade.
Peci 27-30 minuta. Nakon pečenja, pusti da se hlade oko sat vremena, prije rezanja i posluživanja.