Recepti Desert 12. rujna 2024.

SLATKA JESEN Fenomenalan brownie s bundevom

Desert
10 MIN
27 MIN
8
SREDNJE
brownie s bundevom
Brownie s bundevom
foto: Organically Addison/Pinterest
Ovaj brownie s bundevom odličan je jesenski desert koji se brzo i lako priprema, a baš nam je jako fin

Da, stvarno je zahladilo i jedu nam se topla jela na žlicu, ali i fini sezonski deserti jer sada napokon bez ustručavanja možemo koristiti pećnicu! I zato danas pravimo ovaj divan kolač - brownie s bundevom koji se priprema brzo i jednostavno, a tako je fin!

Brownie s bundevom raskošan je desert u kojem se na savršen način spajaju čokolada i bundeva, ljepljiv je i sočan i ludo, ludo ukusan! Baš savršen za jesen!

Butternut tikva Možda vas zanima... Kako brzo i lako oguliti butternut tikvu Špajza

Obožavamo ovaj brownie s bundevom jer je tako neodoljiv, a vole ga i djeca i odrasli. Pravi se od par osnovnih sastojaka, a ako želiš bezglutensku verziju, jednostavno 'obično' pšenično brašno zamijeni onim bez glutena. Recept za brownie s bundevom uopće nije kompliciran, napravi ga još danas!

brownie s bundevom | Author: Organically Addison/Pinterest Brownie s bundevom foto: Organically Addison/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Brownie s bundevom
10 MIN
pripreme
27 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pire od bundeve 0,66 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Ulje od avokada 2 žlica
  • Čokolada - komadići 1 šalica
  • Kakao prah 2 žlica
  • Brašno 1 šalica
  • Šećer 1 šalica
  • Začin za bundevu (mješavina "pumpkin spice") 0,50 žličica
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Maslac 0,50 šalica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Četvrtasti pleh (dimenzija cca 20x20 cm) obloži papirom za pečenje.


  2. Vrući rastopljeni maslac prelij preko komadića čokolade. Miješaj dok se čokolada potpuno ne rastopi i ne dobiješ gustu, tekuću, jednoličnu smjesu. Ako je potrebno malo ugrij u mikrovalnoj da se čokolada lakše rastopi.


  3. U posudi dobro izmiksaj jaja i šećer, oko 3 minute, dok ne dobiješ laganu, prozračnu i svijetlu smjesu.


  4. Dodaj ekstrakt vanilije i brašno. Dobro promiješaj.


  5. Tijesto razdijeli u dvije posude - u jednoj neka bude oko 2/3, a u drugoj oko 1/3 količine. U veći dio tijesta stavi rastopljenu čokoladu i dobro promiješaj.

    U drugi dio tijesta dodaj pire od bundeve, ulje od avokada (možeš ga zamijeniti i nekim drugim biljinim uljem poput suncokretova ili maslinova) te začin za bundevu. Dobro promiješaj.


  6. Čokoladno tijesto izlij u pleh. Na njega žlicom stavi hrpice tijesta s bundevom.


  7. Nožem blago izmiješaj oba tijesta - neka se potpuno ne sjedine, nego neka se vidi razlika u boji. Pospi s još malo komadića čokolade.


  8. Peci 27-30 minuta. Nakon pečenja, pusti da se hlade oko sat vremena, prije rezanja i posluživanja.


Isprobaj i ove recepte s bundevom...

Kremasti mousse od bundeve Možda vas zanima... Imamo odličan recept za kremasti mousse od bundeve Recepti fritule s bundevom Možda vas zanima... Moraš probati ove odlične fritule s bundevom Recepti bundeva Možda vas zanima... Ostatke bundeve iskoristi na 3 jednostavna načina Recepti Džem od bundeve Možda vas zanima... Pripremamo zimnicu, na redu je najfiniji džem od bundeve Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.