Gotov u samo 10 minuta, ovaj kremasti mousse od bundeve je bogat okusima koji podsjećaju na jesen
Mousse odbundeve zvuči kao nešto što zahtijeva puno truda, no ovaj desert od samo dva sastojka će te razuvjeriti. Nema potrebe za kuhanjem, a priprema traje manje od 10 minuta. Sve što ti treba su punjenje za pitu od bundeve i slatko vrhnje za šlag.
Ako nemaš gotov nadjev za pitu od bundeve pri ruci, možeš koristiti obični pire od bundeve. U njega dodaj 2 i 1/2 žličice začina za pitu od bundeve ili 1 žličicu cimeta, 1/2 žličice mljevenih klinčića, 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića, 1/2 žličice pimenta i 1/4 žličice mljevenog đumbira.
Također, dodaj 1 žlicu ekstrakta vanilije, 1/4 šalice smeđeg šećera i dobar prstohvat soli. Dobro izmiješaj sve sastojke dok se ne sjedine, a zatim slijedi ostatak recepta.
Hokaido bundeva
foto: Olivie Strauss/Unsplash
Ovaj mousse ne samo da je jednostavan za pripremu, već je i savršen za sve prigode. Bilo da radiš večeru za obitelj ili želiš impresionirati goste, mousse će svojim kremastim teksturama i bogatim okusima ostaviti sve bez riječi.
Možeš ga napraviti i do 24 sata unaprijed, što ga čini idealnim izborom za one koji vole imati sve pod kontrolom.
Iako je savršen baš takav kakav jest, lako ga možeš prilagoditi svom ukusu. Ako voliš dodatne arome, u mousse možeš dodati malo tamnog ruma ili brandyja.
Za one koji vole slađe deserte, dodaj dvije žlice javorova sirupa dok miješaš sastojke. Također, ekstrakt vanilije uvijek je dobrodošao.
Ne gasi ekran dok kuham
Mousse od bundeve
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pire od bundeve
750
ml
Cimet
1
žličica
Klinčić
0,50
žličica
Muškatni oraščić
0,50
žličica
Piment
0,50
žličica
Đumbir u prahu
0,25
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Smeđi šećer
0,25
šalica
Sol
Vrhnje za šlag
375
ml
Šlag
60
ml
Sjemenke bundeve
1
žlica
Cimet
Krupna sol
Postupak
U pire od bundeve dodaj 2 i 1/2 žličice začina za pitu od bundeve ili 1 žličicu cimeta, 1/2 žličice mljevenih klinčića, 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića, 1/2 žličice pimenta i 1/4 žličice mljevenog đumbira. Također, dodaj 1 žlicu ekstrakta vanilije, 1/4 šalice smeđeg šećera i dobar prstohvat soli. Dobro izmiješaj sve sastojke dok se ne sjedine.
U veliku zdjelu dodaj hladno slatko vrhnje. Mikserom umuti vrhnje dok ne dobiješ čvrsti šlag. Šlag je spreman kada vrhovi ostanu čvrsti nakon što podigneš metlicu.
U dorađeni pire od bundeve dodaj nekoliko žlica šlaga i nježno promiješaj dok se sastojci ne sjedine. Zatim prebaci smjesu od bundeve u zdjelu sa šlagom i lagano ih sjedini špatulom. Pazi da ne ispustiš zrak iz šlaga dok miješaš.
Smjesu raspodijeli u čaše ili zdjelice za posluživanje. Pokrij ih i ostavi u hladnjaku barem jedan sat, a možeš ih hladiti i do 24 sata.
Prije posluživanja, po želji, dodaj još šlaga na vrh, pospi cimetom ili ukrasi pečenim sjemenkama bundeve i prstohvatom morske soli.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.