Špajza 10. studenoga 2023.

Kako brzo i lako oguliti butternut tikvu

Butternut tikva
Butternut tikva foto: Mart Production/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Tiktokerica Barbara J. Costello donosi odličan savjet kako najbrže i bez muke oguliti butternut tikvu

Iako je njezina kora jestiva nakon termičke obrade, za neke recepte ipak je bolje koristiti butternut, odnosno muškatnu bundevu bez kore. No, priznat će svi koji su pokušali, njezino guljenje nije baš tako lagan zadatak (baš kao i kod drugih bundeva).

Primjerice, za 'špagete' od butternut tikve potrebno je ukloniti koru. A kako to učiniti na bez i lagan način? Odgovor na ovo pitanje zna američka influencerica, 74-godišnja Barbara J. Costello, na društvenim mrežama poznatija kao BrunchWithBabs. Ova ponosna mama i baka, koja preferira domaće recepte, na Instagramu ima 3,2 milijuna pratitelja, a na TikToku njih gotovo  4 milijuna.

 | Author: Polina Tankilevitch/Pexels Butternut tikva foto: Polina Tankilevitch/Pexels

Barbarini videi u kojima dijeli recepte i savjete bilježe vrhunsku gledanost, a jedan od najgledanijih u posljednje vrijeme upravo je onaj u kojem dijeli savjete za guljenje butternut tikve bez muke.

Njezin postupak je sljedeći – prije nego što pokušaš oguliti butternut tikvu dok je sirova, radije na njoj izbuši rupice vilicom te ju ubaci u mikrovalnu pećnicu na 3 minute. Kad je izvadiš iz mikrovalne bit će puno podatnija za guljenje.

@brunchwithbabs You’ll never buy prepared butternut squash again #hellofall #learnontiktok #tiktokpartner #cookinghack #butternutsquash ♬ original sound - everyone’s grandmother

"Ovim postupkom uštedjet ćete puno vremena i muke! Hvala na ovom savjetu! Kod nas doma jedemo puno tikve i ovo će nam uistinu olakšati kuhanje", jedan je od brojnih pozitivnih komentara ispod videa.

Butternut tikvu može se iskoristiti u brojnim receptima, a sada je idealno vrijeme za to…

 

Možda vas zanima... Uživaj u kriški ukusne pite od bundeve Recepti Možda vas zanima... Isprobaj recept za savršeno pečenu butternut tikvu Recepti Krem juha od bundeve Možda vas zanima... Juha od pečenog povrća i feta sira Recepti Možda vas zanima... Popečci od butternut tikve s pancetom Kolumne Možda vas zanima... Neodoljiva tjestenina s umakom od butternut tikve i sirom Recepti Možda vas zanima... Sezonska carbonara sjajan je ručak za početak tjedna Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.