Kolumne 3388 prikaza 05. studenoga 2019.

Popečci od butternut tikve s pancetom i kaduljom

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Imate butternut tikvu koja vam danima stoji i čeka da ju upotrijebite u nekom zanimljivom receptu?

Danas vam donosim recept za fine popečke od butternut tikve i batata s pancetom i kaduljom. Slatkoća tikve i batata odlično se spaja s pancetom i začinima.

Ja sam koristila bijeli batat jer sam njega imala kod kuće, ali slobodno možete upotrijebiti narančasti koji se najlakše pronađe u trgovinama.

 

Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne

 

Iako su zasitni, nisam im mogla odoljeti te sam vjerojatno pola svih ispečenih popečaka pojela sama, a drugu polovicu sam ostavila za druge članove obitelji. No bez brige, ovaj recept količinski je dovoljan i za veću obitelj, a ako sve ne pojedete kao prilog uz ručak, imate već spremnu večeru!

 

Možda vas zanima... Tortilje od cvjetače - savitljiva i meka alternativa klasičnim smotuljcima Kolumne

 

Našu kolumnisticu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Ljubičasta kaša koju želite isprobati za današnji doručak Kolumne

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

Potrebno vam je:

  • 500 gr butternut tikve
  • 500 gr batata
  • 300 gr jabuke
  • 100 gr pancete
  • 2 jaja
  • 2 žlice krumpirovog škroba
  • 2 žlice brašna bez glutena
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 1 žličica Vegete
  • 2 žličice dalmatinskog začina
  • 8-10 listova suhe kadulje
  • Peršin
  • Sol i papar
  • Rižino brašno/dodatno brašno

Postupak pripreme:

  1. Butternut tikvu, batat, i jabuku grubo naribajte. Rukama lagano iscijedite višak vode koju puste, te smjesu prebacite u drugu zdjelu.
  2. Dodajte jaja i dobro promiješajte. Dodajte krumpirov škrob i brašno, pancetu narezanu na kockice, te začine: sol, papar, Vegetu, slatku papriku, dalmatinski mix začina, te listove suhe kadulje koje ste na što sitnije razmrvili. Na kraju, dodajte i sitno nasjeckani peršin, te sve dobro promiješajte u jednoličnu
  3. smjesu.
  4. Rukama formirajte polpete, odnosno popečke, te svaki uvaljajte u grubo rižino brašno prije pečenja. Pecite ih na dobro zagrijanom kokosovom ulju, na laganoj vatri dok ne poprime zlatnu boju s obje strane. Dok se peku, popečke možete lagano potisnuti špatulom kako bi bili plosnatiji.
  5. Kada se ispeku, stavite ih na papirnati kuhinjski ručnik kako bi se višak ulja ocijedio.
  6. Poslužite ih same, uz vrhnje, ili umak od svježeg sira, jogurta i začinskog bilja.

Dobar tek!

 | Author: Laura Roman Laura Roman  | Author: Laura Roman Laura Roman

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.