Recepti 02. prosinca 2020.

Neodoljiva tjestenina s umakom od butternut tikve i sirom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi Mac and Cheese na zanimljiv i drugačiji, ali jednako ukusan i neodoljiv način!

Za ručak imamo prijedlog za odličan i neobičan recept, koji te neće ostaviti ravnodušnim. Tjestenina u kremastom umaku od butternut tikve s puno puno sira. Ova tjestenina topi se u ustima, a po želji možeš ju i zapeći u pećnici. Okus bundeve u ovom jelu je lagan i ukusan, stoga će se svidjeti i onima koji nisu ljubitelji tikve. 

 

Možda vas zanima... Pripremi odlično sezonsko jelo s tjesteninom, bučom i gljivama Kolumne

 

Sastojci:

  • Tikva od 500 g, oguljena, očišćena i izrezana na kockice
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice vode
  • 1/2 žličice soli, plus još vode za tjesteninu
  • 1/4 žličice mljevenog bijelog papra
  • 1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
  • 500 g tjestenine
  • 150 g naribanog cheddar sira
  • 60 g parmezana
  • 50 g  krem ​​sira 

 

Možda vas zanima... Za ručak napravi savršeno kremastu tjesteninu s gljivama Recepti

 

Priprema:

  1. Tikvu, mlijeko, vodu i sol stavi kuhati u veliku posudu i ostavi da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru na srednje, poklopi i kuhaj dok tikva ne omekša, oko 20 minuta. Isključi vatru i ostavi sa strane.
  2. U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju.
  3. Upotrijebi štapni mikser za miksanje mlijeka i tikve u glatki umak. Umiješaj muškatni oraščić i papar. Dodaj kuhanu tjesteninu, cheddar, parmezan i krem ​​sir, i miješaj dok se tjestenina ne sjedini ravnomjerno, a sirevi se ne otope.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Slasna zapečena tjestenina s piletinom i sirom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.