gastro postao
Pripremi Mac and Cheese na zanimljiv i drugačiji, ali jednako ukusan i neodoljiv način!
Za ručak imamo prijedlog za odličan i neobičan recept, koji te neće ostaviti ravnodušnim. Tjestenina u kremastom umaku od butternut tikve s puno puno sira. Ova tjestenina topi se u ustima, a po želji možeš ju i zapeći u pećnici. Okus bundeve u ovom jelu je lagan i ukusan, stoga će se svidjeti i onima koji nisu ljubitelji tikve.
Sastojci:
- Tikva od 500 g, oguljena, očišćena i izrezana na kockice
- 1 1/2 šalice mlijeka
- 1/2 šalice vode
- 1/2 žličice soli, plus još vode za tjesteninu
- 1/4 žličice mljevenog bijelog papra
- 1/4 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
- 500 g tjestenine
- 150 g naribanog cheddar sira
- 60 g parmezana
- 50 g krem sira
Priprema:
- Tikvu, mlijeko, vodu i sol stavi kuhati u veliku posudu i ostavi da se krčka na srednje jakoj vatri. Smanji vatru na srednje, poklopi i kuhaj dok tikva ne omekša, oko 20 minuta. Isključi vatru i ostavi sa strane.
- U međuvremenu skuhaj tjesteninu al dente, prema uputama na pakiranju.
- Upotrijebi štapni mikser za miksanje mlijeka i tikve u glatki umak. Umiješaj muškatni oraščić i papar. Dodaj kuhanu tjesteninu, cheddar, parmezan i krem sir, i miješaj dok se tjestenina ne sjedini ravnomjerno, a sirevi se ne otope.
Dobar tek!