gastro postao
Za spremanje fantastičnog ručka potrebno ti je manje od pola sata! Zapečena tjestenina s piletinom i puno, puno sira odličan je izbor za ručak ili večeru.
Znaš li onaj osjećaj kada od ostataka u frižideru napraviš savršen ručak ili večeru i oduševiš sve ukućane? I ova zapečena tjestenina može postati jedno od takvih jela, osobito ako u hladnjaku imaš ostatke piletine od prethodnog dana (kuhane ili pečene). Piletina i tjestenina savršeno se spajaju, a ako im pridodaš pelate, mozzarellu i puno parmezana - dobit ćeš hrskav i slastan obrok.
Za ljubitelje jednostavnih, brzih i zasitnih jela ovo je idealan recept!
Sastojci (za četiri porcije):
- 800 g pelata
- 1 žlica maslinovog ulja
- 6 češnjeva češnjaka
- ¼ žličice origana
- ¼ žličice soli
- 4 dl vode
- 350 ml šalice pilećeg temeljca
- 400 g tjestenine
- 50 g parmezana
- ¼ žličica crnog papra
- 100 g naribane mozzarelle
- 500 g pilećih prsa (kuhano i izrezano na komadiće)
- 2 žlice svježeg bosiljka
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 250 stupnjeva.
- Pelate stavi u blender i usitni ih na krupne komade.
- Na tavu stavi ulje, češnjak, origano i sol te sve sastojke dinstaj otprilike minutu. Dodaj usitnjene pelate, vodu, pileći temeljac i tjesteninu, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Kuhaj 15-ak minuta, dok tjestenina ne omekša.
- Kad se tjestenina skuha, ali ne i prekuha, umiješaj parmezan, papar i piletinu. Po potrebi začini solju i paprom. Ako ti se smjesa čini previše suha, umiješaj još malo vode ili preostalog temeljca.
- Smjesu premjesti u vatrostalnu posudu ili tavu za pečenje te ju obilno pospi preostalim parmezanom i mozzarellom.
- Peci oko 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Ukrasi bosiljkom.
Dobar tek!