gastro postao
Odlična verzija tjestenine za jednostavan i brz ručak ili večeru!
Tjestenina je uvijek dobra ideja, pogotovo ako je u kombinaciji parmezan. U ovom receptu možeš pronaći i brokulu i češnjak, od kojih ćeš dobiti odličan 'lažni' pesto.
Za ovo jednostavno jelo trebat ćeš izdvojiti između 15 i 30 minuta, zajedno s pripremom, a količina namirnica dovoljna je za četiri serviranja.
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 350 g cvjetova brokule
- 30 g svježih listova bosiljka
- 30 g sitno naribanoga parmezana
- ½ sitno nasjeckanog češnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- sol, papar
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj u velikoj zdjeli kipuće slane vode prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu, brokulu pripremi kuhanjem na paru, oko šest minuta, odnosno dok lagano ne omekša.
- Brokulu stavi u blender, dodaj bosiljak, parmezan, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok i uključi ga da se svi sastojci međusobno pomiješaju. Probaj dobivenu smjesu i začini ju solju i paprom po želji.
- Ocijedi tjesteninu, stavi ju u posudu i preko nje stavi dobiveni pesto od brokule. Sve dobro promiješaj pa posluži uz parmezan. Dobar tek!