gastro postao
Bučine sjemenke jedan su omiljenih proizvoda jeseni; izvanredne su u slatkim i slanim kombinacijama.
Danas ti donosimo recept za pesto od kelja i bučinih sjemenki, u koji po želji možeš dodati i čili papričice. Ako ga ne planiraš koristiti odmah, prebaci ga u čistu staklenu posudicu, prekrij tankim slojem maslinova ulja i čuvaj u hladnjaku do tjedna dana.
Sastojci:
- 300 g kelja
- 2 režnja češnjaka
- 130 g bučinih sjemenki
- 1 šaka nasjeckanih listova korijandera
- 1-2 zelenih čili papričica
- 180 ml maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- Sol, papar
Priprema:
- Kelj, češnjak, bučine sjemenke, korijander i očišćeni čili stavi u blender.
- Tijekom blendanja postepeno dodaj maslinovo ulje.
- Na kraju ubaci limunov sok, zaustavi blender, isprobaj i začini.
Dobar tek!