Sve što vam u ovom slučaju treba je nekoliko vrsta povrća i sama tjestenina. Izbor povrća je na vama i na tome što imate pri ruci. Ja sam koristila sve što sam u tom trenutku imala u smočnici.
Vaš rad je prisutan u otprilike 10 minuta vremena, ni više ni manje. Pa vi recite da ne stignete kuhati.
Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Potrebni sastojci (za dvije osobe):
- 1 svježi korijen komorača
- 4 manje mrkve
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 2 stabljike celera
- 3-4 cherry rajčice
- 5-6 prokulica
- 200 grama integralne tjestenine
- Parmezan ili Grana Padano sir
- dvije kockice maslaca
- majčina dušica
- sol, papar
Priprema:
- Narežite povrće na krupnije komade. Češnjak ostavite u olupini kako ne bi izgorio.
- Začinite i pecite oko 20 minuta na 180° C.
- Pred kraj pečenja skuhajte tjesteninu na način da ostane još malo tvrda.
- Kad je povrće pečeno, izvadite češnjak i istisnite ga, dodajte malo pečenog luka i pokoju rajčicu te zgnječite sve skupa vilicom.
- Na tavi zagrijte malo maslaca i dodajte zgnječeno povrće.
- Prebacite tjesteninu u tavu, ne cijedeći ju pretjerano. Voda u kojoj se tijesto kuhalo je izuzetno bitna za postizanje kremastog umaka.
- Naribajte sir i 2-3 minute kuhajte tjesteninu u tavi, dodajući po potrebi vodu od kuhanja. Ona je ta koja će u kombinaciji sa sirom stvoriti ukusan umak.
- Umiješajte ostatak pečenog povrća i dodatno začinite ukoliko je potrebno.
- Naribajte malo sira po vrhu, prelijte maslinovim uljem i uživajte u vašem brzom i finom ručku.