Kolumne 31. siječnja 2020.

Ne može brže: Tjestenina s povrćem iz pećnice

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam se žuri i nemate vremena, to nije opravdan razlog da si ne pripremite ručak. Tjestenina je najlakši i najbrži put do finog zalogaja, a često je ona sama uz poneki jednostavan dodatak čisto dovoljna.

Sve što vam u ovom slučaju treba je nekoliko vrsta povrća i sama tjestenina. Izbor povrća je na vama i na tome što imate pri ruci. Ja sam koristila sve što sam u tom trenutku imala u smočnici.

Vaš rad je prisutan u otprilike 10 minuta vremena, ni više ni manje. Pa vi recite da ne stignete kuhati.

 

Možda vas zanima... Brzinska slatko-kisela piletina na kineski način Kolumne

 

Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Potrebni sastojci (za dvije osobe):

  • 1 svježi korijen komorača
  • 4 manje mrkve
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 stabljike celera
  • 3-4 cherry rajčice
  • 5-6 prokulica
  • 200 grama integralne tjestenine
  • Parmezan ili Grana Padano sir
  • dvije kockice maslaca
  • majčina dušica
  • sol, papar

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za krem juhu od cvjetače Kolumne

 

Priprema:

  1. Narežite povrće na krupnije komade. Češnjak ostavite u olupini kako ne bi izgorio.
  2. Začinite i pecite oko 20 minuta na 180° C.
  3. Pred kraj pečenja skuhajte tjesteninu na način da ostane još malo tvrda.
  4. Kad je povrće pečeno, izvadite češnjak i istisnite ga, dodajte malo pečenog luka i pokoju rajčicu te zgnječite sve skupa vilicom.
  5. Na tavi zagrijte malo maslaca i dodajte zgnječeno povrće.
  6. Prebacite tjesteninu u tavu, ne cijedeći ju pretjerano. Voda u kojoj se tijesto kuhalo je izuzetno bitna za postizanje kremastog umaka.
  7. Naribajte sir i 2-3 minute kuhajte tjesteninu u tavi, dodajući po potrebi vodu od kuhanja. Ona je ta koja će u kombinaciji sa sirom stvoriti ukusan umak.
  8. Umiješajte ostatak pečenog povrća i dodatno začinite ukoliko je potrebno.
  9. Naribajte malo sira po vrhu, prelijte maslinovim uljem i uživajte u vašem brzom i finom ručku.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.