Recepti 04. siječnja 2024.

Tiramisu bez jaja: Brzi recept koji uvijek uspijeva!

Tiramisu bez jaja
Brzi recept za tiramisu bez jaja, foto: Darko Debić
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako napraviti tiramisu za manje od 20 minuta i od samo 7 sastojaka? Donosimo ti najbolji recept za tiramisu bez jaja koji ćeš pripremiti u tren oka!

Tradicionalni tiramisu se sastoji od piškota namočenih u kavu i marsalu prekrivenih kremom od mascarpone sira, sirovih jaja i šećera, sve to je posipano tankim slojem kakao praha. Moj recept je verzija bez jaja što ga čini sigurnijim za jelo, priprema je brza i jednostavna.

Za pripremu tiramisua bez jaja potrebno je samo 7 sastojaka: piškote, kava, rum ili liker od kave, slatko vrhnje, mascarpone, šećer i kakao. 

Tiramisu bez jaja | Author: Darko Debić Tiramisu bez jaja, foto: Darko Debić

Tiramisu bez jaja

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • 150 ml lagano zaslađene kave
  • 1 jušna žlica ruma ili likera od kave
  • 500 ml slatkog vrhnja (mliječnog)
  • 500 g mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • kakao u prahu

 

Možda vas zanima... Cartocci siciliani - talijanske karnevalske slastice Kolumne

 

Postupak:

  1. Uliti slatko vrhnje u posudu i tući mikserom oko 30 sekundi. Dodati šećer u prahu (po želji dodati i ekstrakt vanilije) te nastaviti tući dok ne nastane mekani šlag.
  2. Dodati mascarpone i nastaviti miksati dok smjesa ne postane pjenaste, glatke i kremaste teksture.
  3. Odvojiti 380 g kreme i staviti u vrećicu za ukrašavanje.
  4. Pripremiti dublji lim (posudu) veličine 20x20 cm. Pomiješati kavu i rum, uliti u duboki tanjur.
  5. Jednu po jednu piškotu nakratko (1 sekundu) umočiti u kavu i slagati u lim, jednu do druge bez razmaka, u jednom sloju (utrošit ćeš približno 14 komada).
  6. Po poredanim piškotama razmazati 2/3 preostale kreme.
  7. Povrh kreme slagati novi red piškota namočenih u kavu, razmak između piškota je oko 1 cm (utrošit ćeš približno 10 komada).
  8. Po piškotama razmažite 1/3 preostale kreme.
  9. Kremu, koja je odvojena na početku i stavljena u vrećicu za ukrašavanje, istisnuti na vrh u uzorku po želji.
  10. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
  11. Prije posluživanja posipati kakaom u prahu kroz malo cjedilo.

Savjet više: ukoliko nemaš vrećicu za ukrašavanje ili želiš pojednostavniti postupak, slobodno preskoči korak ukrašavanja. Pola od ukupne količine kreme nanesi na prvi sloj piškota, a preostalu polovicu na drugi sloj piškota.

 

Tiramisu bez jaja | Author: Darko Debić Tiramisu bez jaja foto: Darko Debić

 

Tapioka puding Možda vas zanima... Bloger Darko Debić ima savršeni recept za Dan žena! Recepti Možda vas zanima... Sezonski gušti: Caprese torta s kruškama Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.