Ako voliš deserte, ali kronično ti nedostaje vremena, posluži se brzim receptom za karamelizirani kolač s jabukama. Priprema i pečenje će ti oduzeti otprilike pola sata, lista sastojaka je kratka i jednostavna, a količina je dostatna za šest serviranja.
Food bloger i gastrolovac Darko Debić, autor bloga Samo jedan griz, testirao je recept i uvjerio se kako je kolač zaista moguće napraviti za 30 minuta. Proces pripreme maksimalno skraćuje AMC premium sustav za kuhanje.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 1/2 čajne žličice vanilin šećera
- 40 g mljevenih badema
- 1/2 čajne žličice praška za pecivo
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 80 g brašna
- 80 g otopljenog maslaca
- 1 jabuka
AMC proizvodi:
- Posuda (24 cm, 3.5 l)
- Navigenio
- Audiotherm
Priprema:
- Pjenasto umuti jaja, polovinu šećera i vanilin šećer.
- Pomiješaj bademe, prašak za pecivo, cimet i brašno pa ih umiješaj u smjesu jaja i šećera. Dodaj maslac i umijesi glatko tijesto.
- Oguli jabuku, razreži je na četiri dijela, ukloni koštice i nareži ih poprečno na ploške.
- Postavi posudu na Navigenio i regulator okrenu na stupanj 3. Dodaj preostali šećer u posudu i polagano ga karameliziraj. Čim se na površini počnu stvarati mjehurići, dodaj ploške jabuke i oprezno sve promiješaj. Raspodijeli smjesu jabuka po dnu posude.
- Karamelizirane jabuke prekrij tijestom.
- Poklopi posudu, ostavi Navigenio na stupnju 3 i nastavi zagrijavati. Čim se dosegne okno za pečenje, stavi posudu u preokrenuti poklopac.
- Navigenio stavi na posudu s grijaćom pločom okrenutom prema dolje, regulator okreni na niski stupanj i peci oko 10 minuta.
- Pusti kolač da se ohladi i ukrasi ga po želji.
Recepti u specijalu posebno su prilagođeni kuhanju s AMC proizvodima i AMC metodama kuhanja. Sofisticirani Secuquick Softline poklopac pretvara svaku posudu promjera 20 cm i 24 cm u posudu za kuhanje pod tlakom, što dovodi do skraćivanja vremena kuhanja do 80% i uštede energije do 50%. Gastrolovci će upotrijebiti i svestrane poklopce za kuhanje na pari “EasyQuick” i “Oval EasyQuick” koji omogućavaju brzo, ali delikatno kuhanje na pari, na temperaturi ispod 100⁰ C, te tako osiguravaju da nutrijenti u povrću ostaju sačuvani, a samo povrće ima puni okus.
Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND