Gotove za tren: Mini pite s rajčicama

Thinkstock
Osim rajčica, na tijesto se stavlja sir, inčuni, mnoštvo začinskog bilja….
Vidi originalni članak

Mini pita s cherry rajčicama osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena,  jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, sir, inčuni i začini.   
 

Sweet 'n' Salty Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama

 

Sastojci:

  • 300 g smrznutog lisnatog tijesta
  • 250 g mini rajčica
  • luk
  • češanj češnjaka
  • 2 slana inćuna
  • ružmarin
  • bosiljak
  • origano
  • maslinovo ulje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • žumanjak
  • 150 g feta sira
  • peršin

 

3 trika Kako oguliti koru s rajčice brzo i bez puno muke?

 

Priprema:

  1. Propirjajte luk, češnjak, ružmarin i bosiljak. Posoli, popapri, dodaj origano te zalij s malo vode. Kad zavrije, poklopi i pirjaj dok tekućina ne ispari. Ostavi neka se ohladi.
  2. Razvaljaj tijesto i izreži na kocke. Prebaci tijesto na ohlađeni lim. Premaži ga usitnjenim inćunima i rasporedi pirjani luk.
  3. U posudi izmiješaj vrhnje i žumanjak te dodaj sir. Izlij smjesu po nadjevu.
  4. Posloži polovice rajčica i pospi peršinom.
  5. Peci oko 20 minuta na 200°C.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr