Kolumne 03. kolovoza 2019.

Bruschette s ricottom i pečenim rajčicama

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Sweet 'n' Salty dobro zna u kakvoj hrani ljeti želimo uživati...

Predjelo, snack ili čak jelo za sebe. Ove bruschette su nešto najukusnije što ćete danas pojesti. Naravno, ako se bacite na posao. Bez brige, nije zahtjevno.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa slanim inćunima za manje od 15 minuta Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!  
 

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Potrebni sastojci:

  • Kruh za bruschette (ja sam koristila ciabattu)
  • 200 grama cherry rajčica
  • 200 grama ricotta sira
  • 2 češnja češnjaka
  • Sušeni origano
  • Češnjak u granulama
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • Bosiljak za dekoraciju

 

Možda vas zanima... Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru Kolumne

 

Priprema:

  1. Rajčice ubacite u lim za pečenje s maslinovim uljem, soli, paprom, origanom. Rukama sve pomiješajte i pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata ili dok rajčice ne poprime izgled ovih koje vidite na slici. 
  2. Zagrijte grill tavu i dobro zagrijte kriške kruha. Kad ste ih zagrijali, premažite ih maslinovim uljem i natrljajte svježim češnjakom.
  3. Kako bi obogatili jednostavan okus ricotte, dodajte joj sol, papar, malo maslinovog ulja i češnjaka u granulama.
  4. Na zagrijane kriške kruha namažite sloj ricotte i posložite pečene rajčice. Poškropite maslinovim uljem te dekorirajte svježim bosiljkom. 

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.