Tartuf možete i izostaviti ako ga nemate pri ruci ili niste ljubitelj. Svejedno ćete dobiti vrlo ukusan obrok. Okus je morski, pikantan, mediteranski, ljetni…
Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu!
Potrebni sastojci za dvije porcije:
- 200-300 grama tjestenine
- 5 fileta slanog inćuna
- 30 grama tartufa
- 3 češnja češnjaka
- 70 grama ribanog parmezana
- Svježi ili suhi čili
- Sol, papar
Priprema:
- Sirno narezati češnjak i inćune. Naribati tartuf.
- Skuhati tjesteninu po uputi na vrećici. Sačuvati vodu u kojoj se kuhala.
- Na maslinovom ulju i kockici maslaca kratko popržiti češnjak, inćune, tartuf i čili. Dovoljna je minuta do dvije. Na to dodati tjesteninu kuhanu al dente, dobro izmiješati i dodati vode od kuhanja po potrebi.
- Maknuti s vatre i dodati sol i papar po želji te ribani parmezan. Dobro izmiješati i servirati. Posuti s malo ribanog parmezana.