Kolumne 30. srpnja 2019.

Tjestenina sa slanim inćunima za manje od 15 minuta

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovu mediteransku poslasticu sa slanim inćunima i crnim tartufom vam treba sveukupno 15 minuta, ili čak manje, te svega nekoliko sastojaka.

Tartuf možete i izostaviti ako ga nemate pri ruci ili niste ljubitelj. Svejedno ćete dobiti vrlo ukusan obrok. Okus je morski, pikantan, mediteranski, ljetni…

 

Možda vas zanima... Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu! 
 

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Potrebni sastojci za dvije porcije:

  • 200-300 grama tjestenine
  • 5 fileta slanog inćuna
  • 30 grama tartufa
  • 3 češnja češnjaka
  • 70 grama ribanog parmezana
  • Svježi ili suhi čili
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Sirno narezati češnjak i inćune. Naribati tartuf.
  2. Skuhati tjesteninu po uputi na vrećici. Sačuvati vodu u kojoj se kuhala.
  3. Na maslinovom ulju i kockici maslaca kratko popržiti češnjak, inćune, tartuf i čili. Dovoljna je minuta do dvije. Na to dodati tjesteninu kuhanu al dente, dobro izmiješati i dodati vode od kuhanja po potrebi.
  4. Maknuti s vatre i dodati sol i papar po želji te ribani parmezan. Dobro izmiješati i servirati. Posuti s malo ribanog parmezana.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.