Grickalica tjedna: Polpete od krumpira i sira

Thinkstock
Brze polpete od krumpira, sira i luka izvrsna su grickalica za bilo koje doba dana
Vidi originalni članak

Ove polpete mogu poslužiti kao glavni obrok i kao prilog, vrlo su hranjivi, a vaša djeca će ih sigurno obožavati. Naribajte krumpir, dodajte mu sir i začine po želji, formirajte popečke i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta

 

isprobajte Pečeni mladi krumpir s maslacem

 

ispeci da iskoristiš Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše!

 

Potrebno vam je:

  • 4 krumpira
  • pola šalice rastopljenog maslaca
  • 1 šalica naribanog sira
  • 2 jaja
  • vlasac
  • luk, sol, papar, origano

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Ogulite i naribajte krumpire.
  3. Stavite ih u hladnu vodu. Iscijedite rukama i preselite u novu posudu. Dodajte im sir, jaja, vlasac i ostale začine prema želji. Pomiješajte rukama, formirajte i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr