gastro postao
Iskoristi mlade krumpire za isprobavanje novih recepata. Započni s jednostavnim pečenim krumpirima s maslacem.
Izvana su hrskavi, a iznutra neodoljivo mekani i lako se kombiniraju uz različite komade mesa.
Uz neizostavne začine poput soli i papra, možeš dodati malo kajenskog papra i mljevene paprike. Mi volimo i verziju s malo narančinog soka, a obično u lim za pečenje uguramo i pokoji režanj češnjaka i kolutove luka.
Sastojci:
- 12 manjih mladih krumpira
- 50 g maslaca
- Sol
- Papar
Priprema:
- Krumpir dobro operi vodom, ali ga nemoj guliti ni rezati.
- Kuhaj ga u slanoj vodi 10-15 minuta i pazi da ga ne prekuhaš.
- Ocijedi ga, pričekaj kratko da se ohladi, a zatim ga dobro posoli i popapri.
- Četvrtinom maslaca premaži lim za pečenje, a ostatak rastopi.
- Prelij svaki krumpir s malo maslaca i peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Nakon pola sata ga izvadi i prelij ostatkom maslaca. Peci dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju i korica ne postane hrskava.
Dobar tek!