Recepti 6539 prikaza 07. rujna 2018.

Savršenstvo: Pečeni mladi krumpir s maslacem

Thinkstock
Iskoristite mlade krumpire za isprobavanje novih recepata. Započnite s jednostavnim pečenim krumpirima s maslacem.

Izvana su hrskavi, a iznutra neodoljivo mekani i lako se kombiniraju uz različite komade mesa. 

Uz neizostavne začine poput soli i papra, možete dodati malo kajenskog papra i mljevene paprike. Mi volimo i verziju s malo narančinog soka, a obično u lim za pečenje uguramo i malo češnjaka i kolutove luka. 

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremite toplu krumpir salatu Recepti

 

Sastojci:

  • 12 manjih mladih krumpira
  • 50 g maslaca
  • Sol 
  • Papar

Drugi začini po želji

 

Priprema:

  1. Krumpir dobro operite vodom kako bi skinuli sve tragove zemlje, ali ga nemojte guliti ni rezati.
  2. Kuhajte ga u slanoj vodi 10-15 minuta i pazite da ga ne prekuhate. 
  3. Ocijedite ga, pričekajte kratko da se ohladi, a zatim ga dobro posolite i popaprite.
  4. Četvrtinom maslaca premažite lim za pečenje, a ostatak rastopite.
  5. Prelijte svaki krumpir s malo maslaca i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva
  6. Nakon pola sata ga izvadite i prelijte ostatkom maslaca. Pecite dok ne poprimi lijepu zlatno-smeđu boju i korica ne postane hrskava.

 

Možda vas zanima... Danas pečemo: Kruh od krumpira Recepti

 

Dobar tek!

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.