Recepti 24310 prikaza 05. rujna 2019.

Pire krumpir iz pećnice - ovo morate probati!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostalo vam je pire krumpira i ne znate što s njim? Mi imamo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Ostalo vam je pirea, a ne da vam se raditi domaće knedle ili krokete? Ne bacajte ga! Recept koji smo pronašli će vas toliko oduševiti da ćete ubuduće pire raditi samo zbog njega! Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti vaš doručak, ručak i večera.

 

Možda vas zanima... Hrskavi domaći kroketi s tajnim sastojkom Špajza

 

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 3 veća jaja 
  • 1 šalica naribanog sira 
  • 1/4 šalice nasjeckanog vlasca
  • 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine
  • Sol i svježe mljeven papar
  • Kiselo vrhnje - za posluživanje
  • Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa)

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen.
  3. Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom.
  4. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi.
  5. Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja.
  6. Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u hladnjaku.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.