Recepti 12. prosinca 2020.

Pire krumpir iz pećnice koji moraš isprobati!

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ostalo vam je pire krumpira i ne znaš što s njim? Mi imamo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto.

Ostalo ti je pirea, a ne da vam se raditi domaće knedle ili krokete? Ne bacaj ga! Recept koji smo pronašli će te toliko oduševiti da ćeš ubuduće pire raditi samo zbog njega!

Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti tvoj doručak, ručak i/ili večera.

 

Možda vas zanima... Hrskavi domaći kroketi s tajnim sastojkom Špajza

 

Sastojci:

  • 400 g pire krumpira
  • 3 veća jaja 
  • 1 šalica naribanog sira 
  • 1/4 šalice nasjeckanog vlasca
  • 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine
  • Sol i svježe mljeven papar
  • Kiselo vrhnje - za posluživanje
  • Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa)

 

Možda vas zanima... Ovo je sedam čestih grešaka u pripremi pire krumpira Špajza

 

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen.
  3. Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom.
  4. Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi.
  5. Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja.
  6. Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u hladnjaku.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Treba li podgrijavati pire krumpir i kako? Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.