gastro postao
Ostalo vam je pire krumpira i ne znaš što s njim? Mi imamo odličan recept nakon kojeg više ništa neće biti isto.
Ostalo ti je pirea, a ne da vam se raditi domaće knedle ili krokete? Ne bacaj ga! Recept koji smo pronašli će te toliko oduševiti da ćeš ubuduće pire raditi samo zbog njega!
Predivan spoj rastopljenog sira i mirisa pečenog krumpira može biti tvoj doručak, ručak i/ili večera.
Sastojci:
- 400 g pire krumpira
- 3 veća jaja
- 1 šalica naribanog sira
- 1/4 šalice nasjeckanog vlasca
- 1/4 šalice poprženih kockica šunke ili slanine
- Sol i svježe mljeven papar
- Kiselo vrhnje - za posluživanje
- Posuda za pečenje muffina (s 12 ili 24 kalupa)
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješati u posudi pire, jaja, papar, šunku/slaninu, vlasac, dio sira; posoliti ovisno o tome koliko je prethodno pire posoljen.
- Staviti u svaki kalup žlicu smjese i posipati sirom.
- Peći oko 20 minuta, odnosno, dok gornji sloj ne postane zlatnosmeđi.
- Poslužiti toplo uz žlicu kiselog vrhnja.
- Ovako pečeno, može se čuvati do tri dana u hladnjaku.
Dobar tek!