Hrskavi sendvič sa špinatom, sirom i rajčicom

SHUTTERSTOCK Topli sendvič sa špinatom, sirom i rajčicom
Grilled cheese klasik je u kojem možeš uživati u svako doba dana, uz minimalan trud...
Vidi originalni članak

Grilled cheese, odnosno topli sendvič sa sirom, jedna je od naših najdražih opcija za brunch. Ovog se vikenda i ti počasti odličnom verzijom sa špinatom, mozzarellom i feta sirom. Poslužit će i kao brzinski ručak ili večera, ali i kao comfort food u bilo koje doba dana. 

Količina je dovoljna za dva topla sendviča, a priprema će ti oduzeti najviše 15 minuta. Dobar tek!

 

Klasični ili s dodacima? Dan započni popularnim BLT sendvičem!

 

Sastojci:

  • 4 kriške kruha ili tosta
  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g špinata
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 1 mala rajčica
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Sitno nasjeckaj češnjak pa ga pirjaj kratko na maslinovom ulju. Kad omekša, dodaj špinat pa pričekaj da ispari tekućina, otprilike pet minuta. Posoli i popapri po ukusu.
  2. Na dvije kriške kruha podijeli sir i pripremljeni špinat, dodaj tanke kriške rajčice, poklopi s preostale dvije kriške i stavi na zagrijanu tavicu. Za još bolji okus i miris ubaci i peci na maslacu.
  3. Pritisni sendviče drugom tavicom ili nekom težom daskom i peci ih nekoliko minuta sa svake strane, sve dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.

Posluži odmah!

 

gotov za tren Dobro jutro uz najhrskaviji sendvič sa sirom!

 

Posjeti Gastro.hr