gastro postao
Grilled cheese klasik je u kojem možeš uživati u svako doba dana, uz minimalan trud...
Grilled cheese, odnosno topli sendvič sa sirom, jedna je od naših najdražih opcija za brunch. Ovog se vikenda i ti počasti odličnom verzijom sa špinatom, mozzarellom i feta sirom. Poslužit će i kao brzinski ručak ili večera, ali i kao comfort food u bilo koje doba dana.
Količina je dovoljna za dva topla sendviča, a priprema će ti oduzeti najviše 15 minuta. Dobar tek!
Sastojci:
- 4 kriške kruha ili tosta
- ½ žlice maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 100 g špinata
- 100 g naribane mozzarelle
- 1 mala rajčica
- Sol, papar
Priprema:
- Sitno nasjeckaj češnjak pa ga pirjaj kratko na maslinovom ulju. Kad omekša, dodaj špinat pa pričekaj da ispari tekućina, otprilike pet minuta. Posoli i popapri po ukusu.
- Na dvije kriške kruha podijeli sir i pripremljeni špinat, dodaj tanke kriške rajčice, poklopi s preostale dvije kriške i stavi na zagrijanu tavicu. Za još bolji okus i miris ubaci i peci na maslacu.
- Pritisni sendviče drugom tavicom ili nekom težom daskom i peci ih nekoliko minuta sa svake strane, sve dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
Posluži odmah!