Recepti 06. studenoga 2020.

Dan započni popularnim BLT sendvičem!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
BLT sendvič naziv je za veoma popularnu verziju sendviča koji, kako mu ime nalaže, ima tri osnovna sastojka - slaninu (bacon), salatu (lettuce) i rajčicu (tomato).

Osim što je brzo gotov, BLT sendvič odlična je ideja kada želiš pripremiti doručak od ostataka u svojem hladnjaku. Osnovni sastojci za klasičnu verziju navedeni su u ovom receptu, a od njih možeš pripremiti četiri sendviča.

 

Možda vas zanima... Kroasan sendvič je ono što ti treba za doručak! Recepti

 

No, dobra vijest je ga upotpuniti možeš s dodatnim namirnicama po želji. Pa tako kuhana jaja, krastavci ili čak javorov sirup mogu postati dodaci koji će tvojem sendviču dati dodatnu aromu i teksturu. Također, možeš ga pripremiti s kruhom ili s tostom, a može biti i na nekoliko 'katova'. Tvoja mašta je granica.

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Sastojci:

  • 12 kriški slanine
  • 8 kriški kruha
  • 8 listova svježe zelene salate ili list zelja
  • 8 kriški rajčice
  • 8 žlica majoneze

Priprema:

  1. Peci slaninu dok ne postane hrskava, a zatim ju ocijedi na papirnatim ručnicima.
  2. Nareži osam kriški kruha. Tostiraj ga i zatim na svaku krišku stavi jednu žlicu majoneze.
  3. Četiri kriške kruha stavi na stranu i na svaku od njih postavi list zelene salate ili zelja. Na list salate zatim stavi po dvije kriške rajčice, a na rajčicu zatim postavi tri kriške slanine. Na vrh slanine zatim ponovno dodaj jedan list salate.
  4. Preostala četiri komada tostiranog kruha stavi na vrh kako bi završila sendvič.

Dobar tek!

Možda vas zanima... Sliders sendvič zavoljet ćeš na prvi griz Recepti Možda vas zanima... Sendvič Jamieja Olivera za posebne prilike Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.