gastro postao
Ako želiš dan početi malo drugačijim sendvičem od klasičnih, onda je ovaj recept za sliders sendvič baš za tebe.
Brzi i jednostavni, a domaći preljev od maka, meda i senfa će ga učiniti posebnima.
Za njihovu pripremu ti ne treba puno vremena, a možeš se i poigrati s omiljenim sastojcima, različite vrste sira i šunke... I tvoj sendvič za najfiniji početak dana je gotov.
Sastojci:
- 1/4 šalice senfa
- 1 žlica meda
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica maka
- 1/4 šalice majoneze
- 12 peciva
- 12 šnita šunke
- 12 šnita sira
Priprema:
- Zagrijati pećicu na 180 stupnjeva. papirom za pečenje odložiti veliki lim.
- U maloj zdjeli pomiješati senf i med te miješati dok se ne sjedine.
- Napraviti preljev od maka: U srednjoj zdjeli pomiješati otopljeni maslac, mak i 1 žlicu mješavine meda i senfa. Miješati dok se dobro ne sjedini.
- Prerezati peciva i donje dijelove posložiti po limu.
- Ravnomjerno namazati majonezu, zatim staviti šunku i sir.
- Drugu polovicu peciva premazati smjesom meda i senfa, a zatim opet staviti šnitu sira.
- Preljevom od maka premazati peciva.
- Staviti u pećnicu i peći dok se sir ne otopi, a pecivo ne poprimi zlatnu boju, 10 do 12 minuta.
- Posoliti i poslužiti toplo.