Gusti sok od bundeve

Okusi jeseni u slatkom soku od bundeve
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 88

Potrebno vam je

  • 2000 g bundeva
  • 4 l voda
  • 200 g šećer, kristal
  • 20 prema želji limunska kiselina

Priprema

  1. Bundevu očistite pa izrežite na komadiće te stavite u lonac. Nalijte vodu i stavite na laganu vatru da dobro omekša. Bundeva je dobro omekšala kad prođete žlicom i ona se raspadne. Smjesu dobro izmiksajte.
  2. Dodajte ostatak vode i procijedite kroz cjedilo da se uklone niti i vlakna. Dodajte limunsku kiselinu, šećer i sirup od breskve pa vratite tekućinu na vatru da provre i nakon toga ohladite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr