Domaći pileći giros - božanstveni grčki sendvič za svaku priliku

Thinkstock
Večera za petak, ručak za vikend, sendič za ponijeti na izlet, zalogaj za ekipu... Sve ovo može biti giros. Budući da je ovo grčki specijalitet, ne može biti drugo nego - božanstven.
Vidi originalni članak

On je slastan, on je zanosan, on je zasitan, on je fin - sve je to giros. Grčki specijalitet koji je odavno prešao granice Grčke, a mi ćemo ti pokazati kako napraviti domaći pileći giros. I može ti poslužiti uistinu za brojne prilike - od ručka, preko druženja, pa čak i za izlet.  

Pripremi jednostavna peciva - možeš ih kupiti, a možeš i ispeći, a zatim ih napuni grillanim komadićima piletine, pirjanim lukom i svježim povrćem poput rajčice, paprike, zelene salate ili svježeg kupusa. Sve dodatno začinite finim tzatziki umakom pa navalite na sjajan i poprilično jednostavan ručak.

Recept za najbolji pita kruh pronađite među našim receptima.

Domaći pileći giros

Sastojci:

  • 500 g piletine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 rajčica
  • 1 krastavac
  • 1 šalica ribanog kupusa
  • 8 komada pita kruha
  • 100 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice sjeckanog kopra
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Meso začini soli i paprom pa ga ispeci na maslinovom ulju.
  2. Dodaj luk nasjeckan na ploške pa ga pirjaj zajedno s mesom dok ne omekša.
  3. Pripremi umak od grčkog jogurta, protisnutog češnjaka, kopra, žličice maslinovog ulja, soli i papra.
  4. Pita kruh lagano zagrij na tavi i napuni ga lukom, dodajte piletinu, sjeckano svježe povrće i na kraju sve začini umakom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr