On je slastan, on je zanosan, on je zasitan, on je fin - sve je to giros. Grčki specijalitet koji je odavno prešao granice Grčke, a mi ćemo ti pokazati kako napraviti domaći pileći giros. I može ti poslužiti uistinu za brojne prilike - od ručka, preko druženja, pa čak i za izlet.
Pripremi jednostavna peciva - možeš ih kupiti, a možeš i ispeći, a zatim ih napuni grillanim komadićima piletine, pirjanim lukom i svježim povrćem poput rajčice, paprike, zelene salate ili svježeg kupusa. Sve dodatno začinite finim tzatziki umakom pa navalite na sjajan i poprilično jednostavan ručak.
Recept za najbolji pita kruh pronađite među našim receptima.
Domaći pileći giros
Sastojci:
- 500 g piletine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 rajčica
- 1 krastavac
- 1 šalica ribanog kupusa
- 8 komada pita kruha
- 100 ml grčkog jogurta
- 2 žlice sjeckanog kopra
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Meso začini soli i paprom pa ga ispeci na maslinovom ulju.
- Dodaj luk nasjeckan na ploške pa ga pirjaj zajedno s mesom dok ne omekša.
- Pripremi umak od grčkog jogurta, protisnutog češnjaka, kopra, žličice maslinovog ulja, soli i papra.
- Pita kruh lagano zagrij na tavi i napuni ga lukom, dodajte piletinu, sjeckano svježe povrće i na kraju sve začini umakom.
Dobar tek!