Hrskavi keksići od zobenih pahuljica – bez jaja!

Getty Images
Počasti se izvrsnih hrskavim keksićima, čašom mlijeka i dobrim filmom...
Vidi originalni članak

Keksići su jedna od najbržih poslastica, baš uvijek možeš isprobati neku novu kombinaciju i ubaciti ono što pronađeš u hladnjaku ili smočnici. U ovom su receptu zvijezde zobene pahuljice i grožđice, ali izvrsno će pristajati i komadići tamne čokolade.

 

ODLIČNA KOMBINACIJA Giadini čokoladni keksići s kokicama

 

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 50 g bijelog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 140 g zobenih pahuljica
  • 70 g brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žlica vode 
  • 1 žlica ulja
  • 50 g grožđica

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Maslac izmiksaj sa šećerom i vanilijom u kremastu smjesu.
  3. Dodaj brašno, zobene pahuljice, cimet, sodu, vodu i ulje. Kratko izmiksaj.
  4. Ubaci grožđice pa promiješajte žlicom.
  5. Žlicu smjese prebaci na pripremljeni lim. Ostavi razmak i ponovi postupak. Na lim će stati otprilike 12 hrpica smjese.
  6. Peci 8 do 11 minuta, pričekaj da se ohlade i posluži.

U slast!

 

praktična haljina Glumica Gemma Chan prokrijumčarila je keksiće na dodjelu Oscara

 

Posjeti Gastro.hr