gastro postao
Počasti se izvrsnih hrskavim keksićima, čašom mlijeka i dobrim filmom...
Keksići su jedna od najbržih poslastica, baš uvijek možeš isprobati neku novu kombinaciju i ubaciti ono što pronađeš u hladnjaku ili smočnici. U ovom su receptu zvijezde zobene pahuljice i grožđice, ali izvrsno će pristajati i komadići tamne čokolade.
Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 50 g bijelog šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 140 g zobenih pahuljica
- 70 g brašna
- 1 žličica sode
- ½ žličice cimeta
- 1 žličica vanilije
- 1 žlica vode
- 1 žlica ulja
- 50 g grožđica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Maslac izmiksaj sa šećerom i vanilijom u kremastu smjesu.
- Dodaj brašno, zobene pahuljice, cimet, sodu, vodu i ulje. Kratko izmiksaj.
- Ubaci grožđice pa promiješajte žlicom.
- Žlicu smjese prebaci na pripremljeni lim. Ostavi razmak i ponovi postupak. Na lim će stati otprilike 12 hrpica smjese.
- Peci 8 do 11 minuta, pričekaj da se ohlade i posluži.
U slast!