Recepti 3279 prikaza 12. travnja 2019.

Hrskavi keksići od zobenih pahuljica – bez jaja!

Getty Images
Počastite se izvrsnih hrskavim keksićima, čašom mlijeka i dobrim filmom...

Keksići su jedna od najbržih poslastica, baš uvijek možete isprobati neku novu kombinaciju i ubaciti ono što pronađete u hladnjaku ili smočnici. U ovom su receptu zvijezda zobene pahuljice i grožđice, ali izvrsno će pristajati i komadići tamne čokolade.

 

Možda vas zanima... Giadini čokoladni keksići s kokicama Recepti

 

 

Sastojci:

  • 100 g omekšalog maslaca
  • 50 g bijelog šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 140 g zobenih pahuljica
  • 70 g brašna
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žlica vode 
  • 1 žlica ulja
  • 50 g grožđica

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje
  2. Maslac izmiksajte sa šećerom i vanilijom u kremastu smjesu.
  3. Dodajte brašno, zobene pahuljice, cimet, sodu, vodu i ulje. Kratko izmiksajte.
  4. Ubacite grožđice pa promiješajte drvenom žlicom.
  5. Žlicu smjese prebacite na pripremljeni lim. Ostavite razmak i ponovite postupak. Na lim će stati otprilike 12 hrpica smjese.
  6. Pecite 8 – 11 minuta, pričekajte da se ohladi i poslužite.

 

 

Možda vas zanima... Glumica Gemma Chan prokrijumčarila je keksiće na dodjelu Oscara Špajza

 

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.