Hrskavi keksići s kavom uz prvu jutarnju kavu

Thinkstock
Ovi ukusni hrskavi keksići s kavom, čokoladom i zobenim pahuljicama će vas razveseliti i razbuditi.
Vidi originalni članak

Od jedne smjese dobit ćete četrdesetak kolačića koji mogu stajati nekoliko dana. Pronađite jednu od onih starih kutija za kolače i držite ih u dnevnom boravku, baš kao što su nekad mame i bake. 

 

UKUSNO I MIRISNO Umjesto engleske čajanke- međimurska kava

 

Provedite ugodno popodne uz odličan desert i miris kave!

 

Sastojci:

  • 120 g lješnjaka
  • 200 g maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 0.6 dcl crne kave
  • 270 g zobenih pahuljica
  • 200 g oštrog brašna
  • 150 g nasjeckane čokolade
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice soli

Priprema:

  1. Skuhajte kavu i pustite da se ohladi.
  2. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pržite lješnjake 10-15 minuta, ogulite ih kada se ohlade i nasjeckajte.
  3. U velikoj zdjeli izmiksajte maslac sa šećerom, dodajte jaja, ekstrakt i kavu.
  4. U smjesu dodajte zobene pahuljice, sodu, cimet, sol i dobro pomiješajte, a zatim ubacite i nasjeckane lješnjake i komadiće čokolade.
  5. Žlicom oblikujte tijesto i posložite na papir za pečenje. Pecite 10-12 minuta i pustite da se ohlade.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr