gastro postao
Ovi ukusni hrskavi keksići s kavom, čokoladom i zobenim pahuljicama će vas razveseliti i razbuditi.
Od jedne smjese dobit ćete četrdesetak kolačića koji mogu stajati nekoliko dana. Pronađite jednu od onih starih kutija za kolače i držite ih u dnevnom boravku, baš kao što su nekad mame i bake.
Provedite ugodno popodne uz odličan desert i miris kave!
Sastojci:
- 120 g lješnjaka
- 200 g maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 0.6 dcl crne kave
- 270 g zobenih pahuljica
- 200 g oštrog brašna
- 150 g nasjeckane čokolade
- 1 žličica sode
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice soli
Priprema:
- Skuhajte kavu i pustite da se ohladi.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pržite lješnjake 10-15 minuta, ogulite ih kada se ohlade i nasjeckajte.
- U velikoj zdjeli izmiksajte maslac sa šećerom, dodajte jaja, ekstrakt i kavu.
- U smjesu dodajte zobene pahuljice, sodu, cimet, sol i dobro pomiješajte, a zatim ubacite i nasjeckane lješnjake i komadiće čokolade.
- Žlicom oblikujte tijesto i posložite na papir za pečenje. Pecite 10-12 minuta i pustite da se ohlade.
Uživajte!