Hrskavo i zdravo: Slasni crumble od krušaka i lješnjaka

Stockfood
Ovaj sočan i sladak crumble postat će vaš najdraži desert jednom kada vidite njegovu laganu pripremu koja daje fantastične rezultate.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1585

Potrebno vam je

  • 3 kom kruška (cijela)
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g lješnjak, sirovi
  • 60 g maslac, slani
  • 500 g puding u prahu (okus čokolade)
  • 50 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Usitnite lješnjak, a maslac narežite na kockice. Pomiješajte lješnjak, maslac, šećer i brašno pa sve stavite u lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite desetak minuta i ohladite.
  2. Narežite kruške na kockice i pomiješajte ih s pudingom od čokolade. Na dno posude stavite kruške i pospite crumbleom. Ohladite pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr